torsdag 12 juli 2012

Bamse 15

Roade mig med att kolorera ett BAMSE-omslag igår.
Det här kommer finnas i butik i höst. Huvudserien är, som synes, ett nytt avsnitt av Jens Hansegårds serier om Bamses tolv storverk. Den här gången blir det för Bamse & co. att tampas med en stor vit tjur ...


Omslaget är layoutskissat av undertecknad, tecknat av Lars Bällsten och tuschat av Bernt Hanson.

6 kommentarer:

 1. Kommer det bli ett speciellt samlingsalbum för Herkules-avsnitten?

  SvaraRadera
 2. Bra idé! Jag ska ta det med de andra på redaktionen. Men än har vi fem avsnitt kvar att göra, så det dröjer nog till 2015 tills det kan bli nåt samlingsalbum.

  SvaraRadera
 3. Jodå, men det är alltid fint med samlingsalbum.

  Var lite ledsen att julberättelsen med Reinard inte var i Reinard-albumet, dock. ;_;

  Har nu läst Reinards sista kupp.

  Bland det bättre i Bamse på de senaste åren.

  Gillade det lilla faktumet att det var samma tecknare som ritade det här äventyret som tecknade Reinards första uppdykande. Om det här verkligen var Reinards sista serie, så var det en värdig avslutning. Med det sagt, så hoppas jag han kommer tillbaka. ;)

  Gillade också "Det Sista Problemet" och "Den Fantastiska Räven". Reinard har bra smak. XD

  Jag är förresten den anonyme ovan. =P

  SvaraRadera
 4. Tack för berömmet. :)

  Äran för boktitlarna ska förresten Lars ha. Han lade in dem i bilden när han tecknade sidan. :)

  SvaraRadera
 5. Nu har jag, ett förlorat lamm som gjort ett sällsynt återbesök till Bamseflocken, också läst "Reinards sista kupp" då jag blev nyfiken på konceptet med en Bamse-skurk som faktiskt dör på riktigt. (Fast vi får väl se hur det blir med det, då slutet var väldigt öppet på den punkten)

  Då Reinard var en nybekantskap för mig som mest läste tidningen på 90-talet, så blev jag förvånansvärt överraskad av hur lätt det var att sätta sig in i hans huvud bara genom några sidor där han vankar omkring och tänker för sig själv. Han är smart och nästan skrämmande införstådd i hur oproduktivt det är att vara skurk med såna som Bamse i närheten och hur det oftast slutar för skurkarna. Därav hans mycket smarta beslut att lämna de höga kullarna och dra dit det inte finns någon Bamse som kan stoppa honom.

  Innan jag läste avsnittet så gav Internet mest bild av en traditionell, lätt harmlös filur vars högsta motivation var att bli ny världsmästare i elakhet. Den beskrivningen gjorde figuren verkligen inte rättvisa.

  Hans tankegångar är så komplexa, så välskrivna... Jag skulle till och med kunna gå så långt som att kalla honom den bästa skurken jag någonsin stött på i Bamse-universumet.

  Högsta betyg till både manusförfattare och tecknare för det här avsnittet. Jag har inte nog med tummar för att ge tillräckligt många "tummen upp."

  Och det här bevisar bara att Rune Andreassons arv är i goda händer. Min högsta respekt för Bamse-redaktionen!

  SvaraRadera
 6. Sebastian:
  Tusen tack för ditt beröm och välformulerade inlägg!!!
  Det gjorde mig riktigt, riktigt glad! :)

  SvaraRadera