Böcker

Jag har skrivit böcker också.
De är Bamse-böcker alla sex. Så här ser de tre första ut:


Bamse och Brummelisa, 2008
Bamse är kär i Brummelisa men vågar inte fråga. Brummelisa är intresserad av Bamse men hur ska hon berätta det för honom? Och inte blir det bättre av att en av Vargkusinerna försöker knycka skogsarbetarnas matkorg från henne. Eller blir det?
I den här boken får du veta precis hur det gick till när Bamse och Brummelisa blev tillsammans.


Bamse på skattjakt, 2009.
På Farmors vind finns en massa spännande saker. En dag hittar Bamse och Lille Skutt gamla sjörövarkläder där. Och i fodret hittar de en skattkarta! Men inte en vanlig skattkarta. Nä, den här visar en ö med sex kryss! Tillsammans med Skalman reser de iväg för att ta reda på vad som döljer sig på ön. Fast de är inte de enda som är på väg dit …


Bamse och Nina Kanin på äventyr, 2010.
 Nina Kanin jobbar som reporter på Folkets blad. Hon skriver om de mystiska försvinnandena som ägt rum kring kullarna. Samtidigt får hon en inbjudan från en professor som bor långt uppe i bergen. Kan de två sakerna ha något samband?
Nina och Bamse beger sig iväg för att undersöka saken. Vad de inte vet är att de snart är mitt uppe i ett äventyr. Ett äventyr som kan ha betydelse för hela världens framtid.


Samtliga finns att låna på biblioteket. (Skulle det vara så att just ditt bibliotek saknar någon av böckerna blir jag förstås glad om du ber dem göra ett inköp.)

Dessutom finns böckerna "Nalle-Maja är också världens starkaste björn", "Bamses pottbok" och "Var är Bamses vänner" för dem som vill botanisera vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar